• Bijna ......... maar nog niet helemaal.

  31 mei 2024

  Tja lieve volgers, ik zie dat het alweer lang geleden is dat ik wat heb geschreven maar er is dan ook behoorlijk wat gebeurd. 5 September vorig jaar ben ik aan mijn knie geopereerd en heb een nieuwe knie, dat betekent na de 1e 2 weken met erg veel pijn en aan de oxycodon als pijnstiller dat ik niet veel gedaan heb, eigenlijk alleen maar zielig zittn wezen. Gelukkig met oefeningen thuis met de fysiotherapeut en daarna naar de sportschool om onder begeleiding oefeningen te doen om weer kracht in het been te krijgen ging het iedere dag een stukje beter. Echter, helaas ging het op 16 november mis, ik moest op een fiets gaan zitten afgesteld op mijn lengte en toen ik ging zitten zakte het zadel naar beneden naar de  beginstand en mijn volle gewicht kwam op mijn geopereerde been terecht, ik gilde van de pijn. Naar het ziekenhuis en conclusie na de foto's zwaar beschadigde zijbanden en scheenbeen, 6 weken met een brace moeten lopen. Zadel was vergeten te enteren door de fysiotherapeut. Wekenlang niet kunnen oefenen en een andere fysiothrapeut gezocht. Het gaat nu pas (mei 2024) de goede kant op met 2 x in de week oefenen en oefeningen thuis. Dat was over de knie.  Het schilderen stond in die tijd op een laag pitje, maar de laatste weken ben ik weer lekker bezig geweest met een schilderij bestemd voor galerie DomoEclectica in Gouda.

  Bijna... maar nog niet helemaal. Tsja 3 juni bereik ik de leeftijd van 80 jaar. Zondag 2 juni komen kinderen en kleinkinderen feliciteren en het mooiste cadeau is mijn (onze) 1e achterkleinkind een jongen Mylan. Wat een heerlijkheid om zo'n baby in je armen te mogen houden, flesje geven en knuffelen, we zijn er rijk mee.

  Echter 3 juni breng ik mijn man naar het UAMC waar hij weer behandeld gaat worden voor zijn essentiële tremors. Vorig jaar heeft hij een hersenoperatie gehad en is er een kastje ingebouwd, wat hoger en lager gezet kan worden om het trillen enigszins tegen te houden. Helaas is het trillen de laatste weken zo hevig geworden dat hij bijna niets meer kan en ben ik mantelzorger geworden. Mijn man kookte altijd met veel plezier en nu is dat mijn beurt en nu besef ik hoe verwend ik altijd ben geweest door hem, hij deed de boodschappen, hielp in huis, deed de administratie, allemaal dingen die tot zijn frustratie niet meer gaan. Nu maar hopen dat het weekje ziekenhuis en de behandelingen die de artsen willen uitvoeren gaan helpen met het verminderen van de trillingen en hij ook weer normaal kan eten, zijn spelletjes op zijn laptop etc. etc. Het is een hele verdrietige ziekte die hem diep ongelukkig maakt. Gelukkig kan ik nog steeds met veel plezier schilderen en waarin ik in de schilderijen mijn gevoelend kwijt kan.   Ik hoop in de volgende blog met een positiever bericht qua gezondheid van mijn man te komen. Lieve lezers , het ga U goed en tot ziens. Ans Duin.

  Lees meer >> | 47 keer bekeken

 • Herinneringen

  17 juli 2023

  2e Blog.

  Afgelopen juni ben ik 79 jr. geworden. Het is vreemd als je vroeger als kind zijnde iemand van 50 jaar eigenlijk al heel oud vond. Nu op mijn leeftijd voel ik me niet ouder als 50 jr. in mijn hoofd! Mijn lijf wil niet altijd meer wat ik wil en dat betekent dat je veel leuke dingen moet inleveren. Een uurtje in het bos of heide wandelen dat gaat niet meer, de benen en de lichaamsinspanning trekken dat niet meer. Trouwens 2022 en 2023 waren een beetje ziekenhuis in en uit, diverse keren geopereerd. Nu begin september 2023 krijg ik een nieuwe knie en hopelijk gaat het lopen weer goed en kan ik de rollator in de schuur laten.

  Maar dit betekent natuurlijk niet dat ik bij de pakken neerzit! Ik ben iemand die positief is ingesteld en altijd wel weer de zon ziet schijnen al is dat soms achter de wolken. Iedere dag intensief schilderen is een beetje minder geworden, maar het schilderen kan ik natuurlijk niet laten, het is mijn lust en mijn leven. Een nieuw schilderij naar de galerie brengen of gewoon zomaar even een bezoekje afleggen en bijpraten, dat sterkt mij in mijn positiviteit.

  Verder heb ik naast mijn vaste galeries waar ik al v.a. 2007 exposeer, (zie de lijst met galeries en links op miijn site)  nu een nieuwe galerie erbij in Gouda, n.l. Domo Eclectica met galeriehoudster Mariella van der Net. Er wordt nu nog druk verbouwd, maar waarschijnlijk kunnen eind juli de uitgezochte schilderijen naar Gouda en volgt er in augustus een officiele opening, waarvan akte.

  Ik heb tijdelijk bij aankoop van een schilderij uit de rubriek landschaps/bloemenschilderijen voor u de keuze uit de nog aanwezige prachtige kussens, zie hiervoor ook de rubriek kussens. Zo mensen dit was het even voor juli. Ik wens iedereen die nog op vakantie gaat een mooie tijd en voor de thuisblijvers lekker relaxen in de tuin, balkon of park. Tot de volgende blog.  . Ans Duin.

   

  Lees meer >> | 574 keer bekeken